dinsdag 3 november 2009

10/11/2009

Overgenomen van Front Tegen Zinloos geweld:


Wanneer argumenten niet meer helpen, of überhaupt nooit van belang zijn geweest, dan willen bepaalde organisaties/partijen wel eens (zinloos) geweld gebruiken. Dat bepaalde groepen zogeheten ‘antifascisten’ hier niet vies van zijn wisten we al langer, maar de laatste tijden merken we een bittere toename, zowel in frequentie als ernst. Op zich is dit een compliment voor ons, tenslotte toont het dat de radicale linkerzijde antwoord noch mankracht heeft voor een vreedzaam en waardig protest. Wij moeten nu niet versagen maar aantonen dat extreem-links geweld geen politiek alternatief is, maar doodeenvoudige straatterreur. Zij willen onze vrijheden inperken door een sfeer van angst rond onze strijd te hangen. Het is onaanvaardbaar dat onze gebouwen en mensen van ons gedachtegoed worden aangevallen op de meest laffe en gewelddadige manieren, daarom is nu de tijd voor een Frontvorming tegen Zinloos Geweld!

Waarom in Gent?

Gent heeft de twijfelachtige eer sedert jaren de grootste links-extreme concentratie van Vlaanderen te huisvesten. Dit hebben de studentenverenigingen NSV! en KVHV al meerdere jaren mogen ondervinden. Intimidatie, geweld, vandalisme, pesterijen … zijn schering en inslag. Sinds het aanbreken van het nieuwe academiejaar zijn reeds meerdere gewonden gevallen. Hoe lang nog voor deze terreur een eerste keer fataal afloopt?

Internationale solidariteit!

De problemen waar wij mee kampen beperken zich natuurlijk niet enkel tot Vlaanderen. Zo was er enkele weken terug in Berlijn een regelrechte moordaanslag op Enrico S. van de Junge Nationaldemokraten (JN). Deze kameraad zat in een lokaal waar een brandbom werd binnengeworpen, waarna een auto degenen die naar buiten kwamen probeerde te overrijden. Enrico heeft weken in coma gelegen en hier blijvende letsels aan overgehouden.

Andere incidenten die hier niet voor onderdoen hebben de afgelopen maand onder meer plaatsgevonden in Rijsel, Leiden, Madrid, Pistoia, Napels…

Om een vreedzaam maar krachtig signaal te geven tegen deze waanzin roept het Front tegen Zinloos Geweld op tot maximale deelname aan de Frontvorming voor 10 november om 19u30 op de Vrijdagsmarkt in Gent. Het vreedzaam protest wordt namens het Front georganiseerd door het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) met de steun van verschillende verenigingen.

Sluit dus aan bij het Front en kom de 10de mee op straat tegen Zinloos Geweld!

Front tegen Zinloos Geweld
front@autonoom.net
zinloosgeweld.autonoom.net

3 opmerkingen:

  1. Dees is ook weer om te lachen.
    Bestaat er dan zoiets als zinvol geweld?
    Neo-nazi's die een marrokaan afranselen misschien?
    Een ideologie die angst en haat propagandeert is waarlijk geweldadig. Nog maals,
    Wie haat zaait, zal woede oogsten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans met een mes in de rug steken, was misschien ook een vorm van hoger gerechtvaardigd geweld?
    he jarno?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En weer gaat de intelligentsia der linkerzijde wat met anekdotische verwijten gooien om de discussie ten gronde te vermijden.

    BeantwoordenVerwijderen