donderdag 20 augustus 2009

Fruit voor het Volk

De komende week zullen de Bockenreyders zorgen voor het gratis verdelen van appels en peren onder de Hasseltse bevolking. Al het door ons verdeelde fruit is afkomstig uit ons eigenste Haspengouw. Wij delen dit gratis uit omdat deze vruchten afkomstig zijn uit het zogenaamde "afvalfruit", fruit dat omwille van grote, vorm of kleurverschil niet verkocht wordt. Hieruit zijn door ons de perfect eetbare en lekkere vruchten geselecteerd om te vermijden dat dit gezonde lekkernij verloren gaat.

In de zakjes vindt u ook een briefje terug met onze boodschap:

Armoede & globalisering
Wist u dat in België…
1 op 7 onder de armoedegrens leeft… en dit cijfer stijgende is?
5% van de voltijdse arbeiders toch niet het hoofd boven het water kan houden… en dit cijfer stijgende is?
nergens in Europa de pensioensuitkeringen zo laag zijn… en het Zilverfonds leeg is?
de belastingen bij de hoogste ter wereld zijn… vooral voor de laagste inkomens?

En wist u daarbij dat dit fiscaal systeem van België een paradijs maakt voor een handvol multinationals, maar een ramp is voor de nationale ondernemer? De arbeidskosten zijn danig hoog dat onze KMO’s zich blauw betalen, maar dit geld komt door de inkomensbelastingen meteen terug bij de overheid terecht die het dan gebruikt voor de multinationals en hun belangen te behartigen. Een van deze belangen is het invoeren van goedkope werkkrachten, die onze lonen laag houden en via zwartwerk onze nationale ondernemers wegdrukken. Daarbij wordt dit beleid door de EU aangemoedigd tot het punt dat de bescherming van onze eigen economie en onze eigen mensen bijna een misdaad is geworden.

Agricultuur & globalisering
Onze boeren zijn niet zonder goede reden aan het protesteren in Brussel. De EU is van plan onze landbouw aan de grillen van de onevenredige wereldmarkt over te laten door het protectionisme beleid stop te zetten. Onze landbouw krijgt zo de keus tussen een betonwoestijn en buitenproportioneel dure biologische teelt. Voedsel voor de massa zal hierdoor uit landen als China komen en van uiterst dubieuze kwaliteit zijn (denken we aan het 2008 schandaal rond Chinese melk). Wie het Oxfam-verhaal gelooft dat hierdoor tenminste arme Afrikaantjes worden geholpen kunnen beter beseffen dat enkel in ‘samenwerking’ met Chinese bedrijven deze hun producten op onze markt kunnen afzetten. Hun arbeidsvoorwaarden en afzet zal door deze bedrijven bepaald worden, die vanzelfsprekend voorrang aan hun eigen economie geven.

Stop armoede! Stop globalisering!
Tegen dit tempo zullen we volledig aan de grillen van de wereldmarkt worden overgelaten. We zullen enkel bij multinationals kunnen werken en enkel geïmporteerde voeding kunnen kopen. Elke druppel melk en elke korrel graan krijgt hierdoor een prijskaartje, een dat wij niet kunnen bepalen. Naarmate internationale concurrentie en immigratie toeneemt zal ons loon en onze sociale zekerheid onder zware druk komen te staan. Dan zal het niet lang meer duren vooraleer velen hun dagelijks brood niet meer kunnen veroorloven. Nu reeds zijn de eerste tekenen van de hongerspiraal zichtbaar in ons land, vooral bij bejaarden, waar 1 op 4 onder de armoedegrens leeft!

Enkel een absolute stop van de globalisering op alle vlakken en een herwaardering van nationale economie en agricultuur kunnen ons hiervan behoeden. Hier kan van geen andersglobalisme sprake zijn, enkel door nationale soevereiniteit hebben we de middelen in handen om een sociaal beleid te voeren in dienst van het volk.
Zoniet, dan zitten we straks allemaal met de gebakken peren!


Iedereen die wil bijdragen aan onze werking, financieel, materieel of fysisch, of verdere vragen heeft mag steeds contact met ons op nemen.

1 opmerking:

  1. Dikke proficiat en hopelijk meer van dat in de toekomst. Waar en wanneer ik kan mag je mijn hulp verwachten.
    Lupus

    BeantwoordenVerwijderen