donderdag 7 mei 2009

1 mei: de Bockenreyders stonden er!


Op donderdag 30 april vergezelden de Bockenreyders enkele kameraden van het N-SA en IDM naar Nederland om daar de contacten met onze Noord-Nederlandse kameraden te versterken en tevens 's anderendaags samen met hun de Duitse grens over te trekken richting Hannover, zoals reeds eerder aangekondigd alhier.

De BRD had echter de betoging in Hannover verboden uit vrees voor geweld vanuit het antifa-kamp dat reeds had aangekondigd de sociale manifestatie in Hannover koste wat kost te verstoren. Hierop werd er uitgeweken naar 12 andere locaties in Duitsland, waaronder Siegen, waar ook wij aanwezig waren.

Aangekomen in Siegen stond de politie in robocop-uitrusting klaar langs enkele tentjes, waarin we gecontroleerd werden op verboden wapens en symbolen (zelfs de letter 'M' was verboden). Een van ons moest zijn identiteitsgegevens opgeven omwille van een doodshoofd op zijn trui, amper drie centimeter groot. Nadat we daar omsingeld als kippen in een ren ruim een uur hadden mogen bakken in de zon onder constante videobewaking (zelfs wanneer we gingen plassen, ook de dames), kon de betoging eindelijk van start gaan. Na een toespraak van de organisatie over de absurde hoeveelheid regels waar de staat ons toe verplicht (iemand moest zelfs op sokken lopen, omdat zijn schoeisel niet voldeed) trokken we met 120 man (grotendeels lokale militanten) door de straten van Siegen (Antifa berichtte later 70 man, maar we nodigen hen uit dat op de video na te tellen - je kunt ook overdrijven). Thema was 'Keine Befreiung ohne Revolution - NATIONALER SOZIALISMUS JETZT!' en dit werd bijklank gegeven met toepasselijke leuzen zoals 'Die Fahne in der Rechterhand, Kapitalisten an der Wand' en 'SPD, Arbeiterverräter'.

Opvallend waren een aantal zaken. De bevolking stond niet apathisch, maar ook niet vijandig tegenover de stoet, behalve een paar linkse heethoofden die niet verder geraakten als wat puberaal gescheld. De media berichtten unaniem over “neonazi’s”, maar we hebben niets karikaturaals gemerkt, wel integendeel! Dit waren gemotiveerde jongeren met een radicale, maar waardige subcultuur van autonoom verzet! Hoewel quasi elke week wel ergens kan betoogd worden in Duitsland, kwam het absoluut niet als routineus over. Iedereen liep met geheven hoofd, iedereen verdroeg de overdreven politiecontroles en geen stem zweeg bij het scanderen. Dat is nog eens wat anders dan de reünies die binnen de traditionele Vlaamse beweging door moeten gaan voor betogingen!

De gegeven toespraken halverwege de betoging waren eveneens een zeer interessant deel van de dag. De spits werd afgebeten door de lokale voorzitter van NPD Siegen-Wittgenstein die sprak over de noodzakelijkheid van een partij voor de nationaal-revolutionairen, iets wat wij als Bockenreyders kunnen begrijpen maar niet volledig achter staan. Hoe kan de particratie immers de ware belangen van het volk behartigen?

De tweede spreker was een Noord-Nederlandse kameraad die sprak over de staatsrepressie in Dortmund, waar eerder die dag een grote groep Duitse kameraden werd gearresteerd om te verhinderen dat ze op één van de vele betogingen die dag zouden arriveren. Enkele marginalen poogden interessant te zijn door van achter het politiecordon wat te schelden waarop hij repliceerde: "“Wachten jullie maar, nu maken jullie ons tot doelwit en de politie tot vriend, maar wij zijn de verdedigers van het volk en wanneer jullie je nut bewezen hebben, keert de staat zich zonder aarzeling tegen jullie!” Dit werd gevolgd door een luidkeels "Wer Deutschland nicht liebt, soll Deutschland verlassen!" uit de monden van de betogers.

Als hoofdspreker werd het woord gegeven aan Axel Reitz die een zeer interessante toespraak gaf over hoe enkel een nationaal-revolutionaire beweging weerstand kan bieden tegen het internationale grootkapitaal en de bijhorende multicultuur. Gedreven en vol overtuiging wist hij de aanwezigen gedurende een twintig minuten te boeien. Dat was eens wat anders dan steeds hetzelfde gemompel na de NSV! of Voorpost-betogingen in Vlaanderen!

Hierop volgde een mededeling over de toestand op de demonstraties elders in Duitsland die dag door de woordvoerder van de Freie Nationalisten Siegerland.

Ten slotte volgde een kleine toespraak van de aanwezige N-SA coördinator over het zionistische Vlaams Belang en haar radicale 1-mei-activiteit, een familiedag en over de "neoliberale Europese Unie die erop uit is de nationale identiteit (en solidariteit) te vernietigen en een hypotheek op onze toekomst te leggen met plannen als directe Europese belastingen." Hierop volgde nog een klein woordje van een autonome kameraad van IDM die het had over de repressieve BRD die zelfs geen respect voor haar eigen mensen overheeft wanneer deze brutaal vermoord worden, zoals in Stolberg met Kevin Plum.

Na de betoging werd het bevel gegeven het Duitse grondgebied te verlaten waarop we de bus op werden gedreven door polizei om onder begeleiding van negen(!) combi's de Nederlandse grens over gezet te worden. De angst van het systeem toont haar zwakte!

Het was een zeer interessante uitstap voor de Bockenreyders waarbij er zeer interessante contacten zijn gelegd, waarvoor dank aan het N-SA en IDM.


"De arbeid is wat de mensen gelukkig maakt, die, eerst het goede scheppend, weldra zelfs kwaad, door goddelijke kracht, in goed verandert."
Johann Wolfgang von Goethe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten