vrijdag 10 april 2009

Wanneer nationalisten zich weren als leeuwen...


"Dieter P., lid van Comac (de jongerenbeweging van de PVDA), was op donderdagnacht, de dag van de befaamde NSV-betoging, nog met enkele vrienden een stapje in de wereld aan het zetten. Rond 4 uur ’s morgens zou hij onverhoeds door iemand met een paraplu in het gezicht geslagen worden. Bleek dat het om vijf in het zwart gehulde individuen van het fascistoïde type ging. Dit vijftal sleurde hem mee de Naamsestraat op en begon hem daar dan verder af te tuigen, tot een vijftiental mensen tussenbeide kwamen en de agressoren (sic) op de vlucht gingen, een bloedend slachtoffer achterlatend." (lees de leugen verder)

Zo schrijft ene Jouwe Vanhoutteghem op de Comac webstek. Wat hij echter bewust achterwege laat is dat de "enkele vrienden" van de heer Proost een gewapende (stokken en riemen) bende van een vijfentwintigtal man was. Dat "een stapje in de wereld zetten" in Comac termen wil zeggen vier nationalisten op de straat aanvallen wordt evenmin vermeld. Wat ze wel kunnen is achteraf een poging doen om Dietertje voor te stellen als een braaf pacifistisch manneke dat uit het niets werd in mekaar geklopt door kwaadaardige fascisten, gewapend met ... een regenscherm!

Wij vinden het echter terecht dat Dieter in het ziekenhuis beland als hij optreedt als agressor en hopen dat hij en zijn "enkele vrienden" hieruit leren dat men beter met de handen in de zakken wat aan de kantlijn staat te roepen op nationalisten in plaats van mensen op de straat aan te vallen. Laten we dat eens aan de kaak stellen.

Ondanks dit alles wensen wij het Waterhoofd een spoedig herstel toe en hopen we dat hij alsnog het licht ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten