donderdag 9 april 2009

Verslag actie Jos Geysels

Op zeven april kwam minister van staat Jos Geysels, voorzitter van de parasitaire "hulp"-organisatie 11.11.11 en geestelijke vader van het cordon sanitaire rond het VB, spreken in het Cultureel Centrum van Hasselt voor het genootschap 'De Volle Maan'. De gewezen Agalev-voorzitter zou het hebben over globalisering, democratie en paradoxen.

Als Bockenreyders vonden wij dit een leuke oportuniteit om de armoede in Vlaanderen aan te kaarten. Wij gaan er namelijk van uit dat het onwenselijk en ongepast is geld te sturen naar de Derde Wereld zolang er een Vierde Wereld bestaat. Je gaat toch ook geen andere familie voeden terwijl je eigen familie honger lijdt?

Met de steun van een delegatie van de Autonome Kameraden trokken we naar het CC alwaar we onze spandoek, met opschrift "eigen armen eerst", openplooiden. De meningen van passanten en personen die waren afgezakt om naar de lezing te luisteren gaven positieve reacties. Ook zij die om meer informatie kwamen vragen maar niet met ons standpunt akkoord gingen bleven correct en vriendelijk, het mag gezegd worden. De Jos hemzelf gunde ons slechts een arrogante grijns na afgezet te worden voor de deur door zijn chauffeur en weigerde te antwoorden op onze vragen.

Namens de Bockenreyders kan ik dan ook laten weten dat wij zeer tevreden zijn met deze kleine, doch geslaagde axie.

Armoede, ook bij ons!

2 opmerkingen:

  1. Beste autonomen,

    De boodschap van jullie actie is bijzonder interessant, maar ik heb wel enige commentaar betreffend de manier van actie voeren, met name de slogan.

    "Eigen armen eerst."

    Deze is bedoeld voor de reeds overtuigden. Reken niet dat -iemand- afkomstig uit een ander politiek kamp dan dat van jullie sympathie met jullie zal hebben. De leuze klinkt als die van het Vlaams Belang, en de meeste mensen met een matige interesse in politiek zullen jullie ook bekijken als een bende VB-hooligans, of jullie dit nu willen of niet.

    De mensen hebben een gevormd beeld over "rechts", en indien jullie de mensen willen overtuigen zou ik ten zeerste aanraden om daarmee rekening te houden.


    MVG

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste I.

    Ik begrijp goed wat je bedoelt met je uitleg en hier is ook op voorhand aan gedacht. Deze connotatie werd blijkbaar duidelijk niet door iedereen gelegd of niet in negatieve zin daar wij voor 90% positieve reacties hebben ontvangen van het aanwezige publiek. En als je dan eens bekijkt wat voor publiek een organisatie als genootschap 'De Volle Maan' trekt denk ik niet dat wij daar contact hebben gehad met VB-gezinden, op een eventuele uitzondering na. Overigens denk ik dat onze ideologie en boodschap wel op bepaalde punten zal overlappen met het VB maar op evenveel punten verschilt.

    Wij zijn niet rechts, noch links. Wij zijn radicaal, autonoom en nationalistisch!


    Bedankt voor je reactie en ik hoop dat mijn antwoord duidelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen